6 Jul 2020

The Snake Trying class 9 questions answers

The Snake Trying class 9 questions answers

The Snake Trying class 9 questions answers

The Snake Trying class 9 questions answers: The Snake Trying is a poem from class 9 English NCERT main text-book Beehive. The Snake Trying is written by poet W.W.E.Ross. Here, you'll get The Snake Trying poem's questions answers.



The Snake Trying class 9 summary

In this poem 'The Snake Trying' poet W.W.E.Ross discuss about a snake. The snake was lying on the sand comfortably. But he was disturbed by some beings and was pursued with a stick in hand.

The poet describes in the poem how the snake tries to escape the stick by trying to run curving his thin long body. His shapes seem to be very beautiful.

Then the snake enters the water and trying to escape the stroke of the stick. Then someone advices to let snake go away as this was a small green snake.

This snake is not harmful. In the meantime the snake succeeds to run away and hide itself in the green plant. Thus the snake escaped.


The Snake Trying class 9 textbook questions answers

Thinking about the Poem
I. Q1. What is the snake trying to escape from ? 
Ans: The snake is trying to escape from the stroke of the stick.

Q2. Is it a harmful snake ? What is its colour ?
Ans: It is not harmful snake. Its colour is green.

Q3. The poet finds the snake beautiful. Find the words he uses to convey its beauty. 
Ans: The poet uses the words - beautiful and graceful, glides,  small and green to express the beauty of the snake.

Q4. What does the poet wish for the snake ? 
Ans: The poet wishes that the snake should be allowed to go. The poet wants that the snake reach his destination safely.

Q5. Where was the snake before anyone saw it and chased it away ? Where does the snake disappear ?
Ans: The snake was lying on the sand comfortably before anyone saw it. Finally the snake disappear in the reeds.


The Snake Trying class 9 extra questions answers

Q1. Who is the poet of the poem ' The Snake Trying' ? 
Ans: Poet name is W.W.E.Ross.

Q2. What is the snake trying to do ? 
Ans: The snake is trying to escape.

Q3. Where will the snake go ? 
Ans: The snake will go in to the reeds.

Q4. What kind of body the snake has ? 
Ans: The snake has a thin long body.

Q5. Where does the snake lay until observed ? 
Ans: The snake lay on the snake until observed.

No comments:

Post a comment

Kindly donnot paste any SPAM link. Thank you very much for reading, Happy learning.